Biografie DJ Derrick

Met een broer als all round DJ, een andere broer en enkele neven in een Surinaamse muziek formatie en een schoolopleiding waar er veel aan zang gedaan werd, heb ik muziek al heel jong meegekregen.

Een echte voorkeur was er in het begin niet bij. Een up tempo beat, een diepe bass, goede drum of gitaar sound, zolang er maar ritme in het nummer zat was het voldoende. Door de jaren heen verplaatste dit zich meer naar kwaliteit en diepgang in de muziek.

Vanaf mijn vijftiende ging ik met mijn DJ broer mee naar de feesten. Naast sporten was mijn hobby om de charts wereldwijd te beluisteren op zoek naar de hits die ik dan kon doorspelen aan mijn broer. Ik begon langzaam aan muziek te verzamelen die ik leuk vond. Miami bass, Hip-hop, Disco, Pop, Balads en later ook mijn geliefde Dancehall, Reggaeton en Dance muziek.

Met mijn komst naar Nederland en de digitale ontwikkeling in de muziek industrie werd het verzamelen verder uitgebreid. Ik begon mixen te maken die ik gaf aan mede studenten en sporters. Hierdoor heb ik ook op menig studentenfeest gedraaid en leerde ik ook de Nederlandstalige muziek te waarderen.

Echte Clubambitie heb ik nooit gehad maar in 2012 stond ik een jaar in hotel Bulldog te Amsterdam waar een internationaal publiek wekelijks een mix te horen kreeg van de hits uit de verschillende genres. Verder stond ik vanaf 2013 meerdere keren in het gevarieerd voorprogramma van CM8 agency te Almere.

Is de muziek goed om het publiek te entertainen dan zal ik het ten gehore brengen.

Biografie DJ C’Note

Het besef is ergens rond mijn 3e levensjaar begonnen, toen beleefde ik de echte rauwe soul met de betere teksten intens. Mijn favoriet toen was: Let’s get it on van….

Op basis hiervan was mijn main voorkeur voor muziek bepaald en door de jaren heen kwamen er steeds meer genres bij.

Met mijn zakgeld kocht ik lp’s of singels en later een draaitafel en mixer, mijn weekenden waren bezet door mijn nieuwe hobby. Op mijn 20e kwam ik naar Nederland en door de 80’s / 90’s vibe, pakte ik mijn hobby weer op door het maken en leveren van mixtapes, draaien op bonte avonden, kinder- en huisfeestjes.

Van 1997-1999 had ik elke woensdag van 16:00 – 17:00 mijn eigen jongeren programma bij radio Rapar in Rotterdam genaamd: The Playground.

Op vrijdagavond van 23:00 – 00:00 presenteerde ik het muziek programma: Late Night with Claid, waarbij de focus lag op Balads.

Echte club aspiraties heb ik nooit gehad maar in 2008 stond ik een jaar geboekt in Club Me & U te Rotterdam. In 2012 kon ik 1 jaar het internationaal publiek entertainen in The Bulldog Hotel te Amsterdam.Verder stond ik menigmaal in het voorprogramma van CM8 agency in Anno te Almere.

Als deelnemer aan een dj contest in Man @ Work was ik minder succesvol, maar qua ervaring en netwerk ben ik wel gegroeid.

In 2014 heb ik voor een studentenvereniging mogen draaien te Utrecht , en sinds 2 jaar sta ik CM8 weer bij in Club 26-12 in en rondom de dj Booth.

Zolang de muziek goed klinkt in mijn oren wil ik dat ten gehore brengen aan een zo breed mogelijk publiek.